september 12, 2014

FREDAG


En lunch. Eller middag. Köttfärsgryta med zucchini.

Stek blandfärs (250 gram på bilden ovan). Blandfärs är så fett i sig att jag aldrig steker det i olja. I med finhackad vitlök och lite röd chili om en vill. När det är brynt, i med en matsked curry. Sedan två nävar grovhackad, skalad zucchini. Låt steka med färsen en stund. Sedan i med 1/2 dl kokosmjölk (jag använder creamy från Santa Maria) och en skvätt vatten. Lite tamari. Smaka av och krydda mer efter smak. Jag äter grytan precis som den är, utan tillbehör. Den är så matig i sig.

4 kommentarer:

Sara sa...

Alltså. Min nya favvo blogg! Så mycket inspirerande mat :D <3

M sa...

Jamen, jag håller med! Jag har njutit av mat och bilder i 2 veckor och inte kommenterat förrän nu, skämmigt! Helt fantastisk variation på maten, och roliga bilder. Tack för att du sprider dig!

carlssonkarlsson.com sa...

Vore förresten kul med ett "bakom kulisserna"... hur ser dina morgnar ut, så mycket du hinner!!!

A Swedish Gal sa...

Haha! Mina morgnar ser ut som folks morgnar gör mest tror jag. Jag lagar kanske bara lite mer mat. Man hinner med rätt mycket mellan 7-8. Rätt tråkiga bakom-kulisserna här tror jag. :)