Bovetecrunch med havremjölk.
Blötlägg 1 kopp bovete med dubbelt så mycket vatten i 12-24 h. Skölj bort allt slem och blötlägg i ytterligare 12-24 h. Skölj av igen och låt rinna av ordentligt. Blanda i lite kanel och kardemumma, 1-2 dl solroskärnor, 1-2 dl pumpafrön (jag höftar och bara öser i frön, orkar inte måtta), 6 finstrimlade torkade fikon och 3 msk agave. Försök att inte äta upp hela blandningen på stående fot. Bara det är ju en bedrift i sig. Bred ut på bakplåtspapper och in i ugnen i antingen 10 h på lägsta temperatur med luckan lite på glänt eller snabbvarianten - 110 grader i 1 - 1 1/2 h. Låt svalna. Bryt. Förvara i en burk. Eller ät upp allt typ bums.
Finns kalasbra recept på havremjölk här. Jag hade ingen olja i - funkade finfint ändå. Hade ingen silduk heller. Jag körde en vanlig linnehandduk som jag kramade ut med ett durkslag och skål under. Jag använder garanterat glutenfria havregryn från Urtekram. Finns i ekobutiker. Tror att Sempers havregryn i glutenfria hyllan (i vanliga mataffärer) funkar bra också. Egengjord havremjölk är både billigare och godare än köpt. Dessutom känner jag mig så jädra badass när jag står där och gör min egen mjölk. Typ så här.
Finns kalasbra recept på havremjölk här. Jag hade ingen olja i - funkade finfint ändå. Hade ingen silduk heller. Jag körde en vanlig linnehandduk som jag kramade ut med ett durkslag och skål under. Jag använder garanterat glutenfria havregryn från Urtekram. Finns i ekobutiker. Tror att Sempers havregryn i glutenfria hyllan (i vanliga mataffärer) funkar bra också. Egengjord havremjölk är både billigare och godare än köpt. Dessutom känner jag mig så jädra badass när jag står där och gör min egen mjölk. Typ så här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar