Jag knarkar pudding för tillfället. Ovan: jordgubbspudding med lime.
Till en burk som rymmer ca 4 dl vätska (burken på bilden rymmer kanske 2 dl):
Koka två rejäla nävar frysta jordgubbar med en skvätt kokosmjölk och 1-1 1/2 deciliter vatten. Jag har testat att koka med enbart solrosmjölk och det blir hur bra som helst. Jag måttar aldrig, så det är trial and error som gäller här. I med lite malen ingefära och kardemumma och pressa i en halv lime. När det kokat upp och jordgubbarna är ordentligt mjuka, mixa allt till en slät röra. Jag dumpar allt i matberedaren och klickar i en matsked mandel- eller hasselnötssmör samt 1-2 teskedar gelatinpulver. Jag struntar i att blötlägga pulvret, det stelnar fint ändå. Mixa mixa mixa. Häll upp i en burk som får stå i kylen över natten. Jag kör en jordnötssmörsburk. Sedan är det bara att sätta på ett lock och ta med till skolan/jobbet/whatever. Så sjukt enkelt att göra och bra mycket bättre än sockrig yoghurt. Agar-agar istället för gelatin funkar säkert också. Min mage mår dessvärre inte så bra av agar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar