8 torkade fikon
2,5 dl vatten
2 dl valnötter
2 dl mandlar
1,5 dl vatten
4 dl havregryn
2 dl pumpafrön
2 dl solrosfrön
2-3 msk honung
pumpafrön och solrosfrön att strö på
Sätt ugnen på 160 grader.
Koka 8 torkade fikon i 2,5 dl vatten. Låt sjuda i ca 10 min tills mjuka. Mixa sedan till puré i matberedare eller med stavmixer. Häll över i separat skål.
Mixa valnötter och mandlar med 1,5 dl vatten tills det blir en slät massa. Blanda i fikonmixet. Häll över i en skål.
Häll havregryn, pumpafrön och solrosfrön i matberedaren och pulsera i någon minut tills det är grovhackat. Blanda ihop allt för hand och tillsätt 2-3 msk honung. Bred ut ett ca 2-3 cm tjockt lager på bakplåtspapper. Strö över lite pumpa- och solroskärnor. In i ugnen i 20 min. Låt svalna och skär sedan i rutor. Går utmärkt att styckfrysa invirat i plastfolie. Perfekt mellanmål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar