oktober 31, 2014

JORDGUBBSPULVER


Pudding gjord på jordgubbspulver istället för frysta jordgubbar. Öppnade påsen och jordgubbsdoften bara vällde ut. Kostade 199 kr (jag köpte här). Istället för 100 gram frysta jordgubbar som jag vanligtvis använder när jag gör pudding, körde jag en matsked pulver. Det blev hur gott som helst.

Börja med att röra ut 1/2-3/4 msk gelatin i några matskedar kallt vatten. Låt stå och svälla. Mer info om gelatinet jag använder finns här.

Koka upp en rågad msk jordgubbspulver med 1/2 dl kokosmjölk (jag kör creamy från Santa Maria eller Garants egna), 1 1/2 dl vatten, 1/2 tsk äkta vaniljpulver och 1/2 tsk malen kardemumma. Låt sjuda några minuter - det ska bara bli varmt, så gelatinet löses upp ordentligt sedan.
Häll över i matberedare och klicka i en matsked mandelsmör, en tesked honung samt gelatinet. Mixa tills slätt. Häll över i en skål eller glasburk och låt stå i kylen över natten. Ät med en skvätt kokos- eller nötmjölk och kanske puffat bovete eller frön. Jag slängde på några chokladdoppade gojibär.

2 kommentarer:

Anonym sa...

När jag var liten var det typ coolaste scifi eller astronautfantasierna att man kunde ha all mat på tub... Jag är fortfarande förvånad att inte mer mat säljs på tub, särskilt typ mellanmål/lunch. Vore ju hur smutt som helst att sitta och suga i sig en pudding som du gär, inget kladd, hygienisk förpackning, man kan stoppa och starta om ätandet, ... Tubmat till folket!

aswedishgal sa...

Pannkakor på tub.

Jag väntar fortfarande.