december 10, 2014

PULLED BEEF

Man behöver inte ha en slow cooker för att kunna göra pulled beef/pork/något annat långkokt. En ugnsfast form med lock räcker gott. Jag hittade dessa två på Myrorna för en billig peng.


Bara att lägga i kött och marinad och ställa in i ugnen över natten. När man vaknar luktar det middag i hela lägenheten. I alla fall i min. För jag har inga dörrar.

Jag köper kött på Fram eller Ekostore. Den här biten på ca ett halvt kilo räcker länge för mig. Hellre lite dyrare och trevligare kött som jag äter mer sällan än att äta billigt kött varje dag.


Blanda samman en basic marinad. Jag slängde ihop en med sådant jag råkade ha hemma:

Några matskedar krossade tomater, 1-2 msk torkad oregano, 1-2 msk torkad timjan, 2 tsk vitlökspulver, 2 tsk pumpakrydda, någon matsked örtsalt, någon matsked svartpeppar, lite malen paprika, 1/2 dl olivolja och en skvätt vatten.


Lägg köttet i en ugnsfast form och häll över marinaden. Lägg i några lagerblad.


In i ugnen på 110 grader. Jag ställer in vid 22-23-tiden och tar ut vid 6-7. Dra isär med hjälp av två gafflar och blanda ihop med marinaden. Vill man ha det mindre geggigt är det ju bara att hälla bort marinaden.


Jag ställer in formen i kylen när den svalnat och sedan har jag lunchlåda i en vecka.

2 kommentarer:

Cecilia Halvarsson sa...

Jag gör min i gjutjärnsgrytan! Funkar fin fint. Tack för tips på marinad. Den ska jag testa!

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Perfekt ju!