september 30, 2014

TISDAG



Hasselnötsbröd med banan.

Jag slängde ihop detta och glömde helt bort vad jag hade för mått. Fasen. Nu måste jag göra det igen. Oh well.

september 28, 2014

SÖNDAG



Banan- och hallonfluff

Frys in en eller två bananer i bitar. Mixa tills det blir fluffigt. I med en näve frysta hallon och lite kanel. Mixa igen. Glassfrulle!

september 27, 2014

LÖRDAG


En middag. Eller lunch. Pulled pork med zucchini och guacamole.

Jag långkokade en fläskytterfilé medan jag sov. Jag lägger i den i en ugnsfast glasform med lock och häller på passerade tomater och tacomix. 110 grader i ca 7 h. På morgonen är det bara att ta ut den ur ugnen, dra sönder med två gafflar och volià. Middagen färdig innan man ens hunnit borsta sömnen ur ögonen.

Next up: pulled köttfärsås.

FREDAG


Kiwipudding med kokoschia

september 25, 2014

TORSDAG


En lunch. Köttfärssås med zucchini och morotstagliatelle.

Stek 200-250 gram bland- eller fläskfärs. Jag steker aldrig fett kött i smör/olja. Behövs inte. I med två, tre rejäla nävar skalad och grovt skuren zucchini när färsen fått lite färg. Låt steka tillsammans. I med 2 dl passerade tomater, en matsked tomatpuré, en skvätt vatten, en rågad matsked oregano samt lite paprikapulver (pimpa med vilka kryddor du vill, go nuts). Koka upp och låt puttra en stund. Salta och peppra efter smak. Fram med potatisskalaren och gör tagliatellen. Ät.

ONSDAG


Jordgubbspudding med kokosgrädde.

Recept på jordgubbspudding finns här.

Kokosgrädde:

Jag ställer in ett paket creamy coconut milk från Santa Maria i frysen i ett par timmar (vik upp  kanterna på sidan). Sedan klipper jag upp paketet, häller av vattnet och mixar den fasta mjölken till en fluffig kräm i matberedare. Klart!

Jag bjuder på reflektionen av mig själv i röda mammatrosor. Humor.

september 23, 2014

TISDAG


Hallonpudding toppad med chia/kokospudding.

Hallonpudding:

Koka 3 dl frysta hallon tills de är syltiga. I med lite kanel och kardemumma. Ta bort från värmen och vispa ner 2 tsk gelatinpulver. Häll upp i burk och ställ i kylen över natten. Recept på chiapudding kommer från Hannas finfina bok.

september 22, 2014

MÅNDAG


Banan- och avokadofluff med kokosgrädde och lingon. 

Frys två bananer i bitar. Mixa tills de är glassiga i konsistensen. Släng i en avokado. Mixa tills det är helt slätt. Tar någon minut med matberedare. Skrapa kanterna om det behövs. Toppa med kokosgrädde och några frysta lingon. Jag äter det här till middag ibland. Beroendeframkallande.

september 21, 2014

SÖNDAG


En lunch. Eller middag. Tacofärs med zucchini och guacamole, toppat med solrosfrön.

Jag gör min egen tacokrydda utan massa e-ämnen och socker och skit. Allt en behöver är lite spiskummin, malen koriander, chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar, timjan och oregano. Jag skippar vitlökspulver och kör vitlök i färsen istället eller ibland struntar jag i det helt. Et voilà. Tacomix utan klumpförebyggande medel och dextros. Som det borde vara.

september 20, 2014

LÖRDAG


Banankaka gjord på chiafrön.

En modifierad variant av detta flotta recept. Jag skippade fiberhusk, hade i en mosad banan samt kokosmjölk istället för mandelmjölk. In i ugnen på 225 grader i 15-20 min (eller tills den inte är kladdig i mitten längre) och voilà. En liten banankaka. Och så John Ajvide Lindqvists nya till det.