april 10, 2015

PULLED CHOCOLATE CHILI

Ungefär så här går det till när jag handlar:

Jag går till affären och står vid köttdisken och tänker någonting i stil med:

Idag ska jag inte köpa högrev. Idag ska jag köpa något exotiskt. Typ oxsvans. 

Sedan går jag hem med högrev. 

Att jag 9 gånger av 10 går hem med samma saker i kassen beror på att jag är en utpräglad vanemänniska som gärna äter samma sak dag ut och dag in. Att variera mig här är därför stundtals ett smärre helvete. Helst skulle jag nämligen äta pommes doppade i milkshake varje dag.

Här doppar jag pommes i milkshake:

Men vem vill se det varje dag?

Kanske jättemånga. Kanske ingen.

En dag kanske jag gör en enkät där jag tar reda på det exakta antalet och startar en ny blogg enbart för dessa märkliga människor.

Tills dess blir det långkok på högrev.

Ungefär så här går det till när jag gör långkok:

Jag lägger köttet i en ugnsfast form (med tillhörande lock).

Sedan skjuter jag från höften. Det vill säga: improviserar.

(Till högrev 700-1000 gram)

Marinad:

1 burk Mutti krossade tomater.
Någon matsked torkad oregano.
Någon tesked eller två koriander.
Någon matsked spiskummin.
En halv matsked paprika.
2 matskedar kakao.
1-2 matskedar råsocker eller en skvätt lönnsirap.
Lite salt och peppar (jag saltar och pepprar mer när köttet är färdigt).
En skvätt whisky. Typ 1/2 dl.
1/2 dl olivolja.


Blanda. Häll marinaden över köttet. Toppa med:

En fint skuren stor gul lök.
Fyra rejäla vitlöksklyftor som du skurit i tunna skivor.
En halv röd chili som du hackat fint (ta bort kärnorna).
Jalapeño. En näve.

På med lock. In längst ner i ugnen på 110 grader i en sisådär 7 h. Godnatt. 

Godmorgon!
Middagen är färdig.

 Dra sönder köttet med två gafflar. Blanda kött och sås och mosiga grönsaker. Smaka av med salt och peppar.

Jag äter det här kallt.

Pulled chocolate chili med mango, avocado, grapefrukt och hackade cashewnötter. 
Kall chili. Het eftersmak. På med en klick crème fraîche så blir det lite mildare.

3 kommentarer:

carlssonkarlsson.com sa...

Ifall du tröttnar på pommes med milkshake, har jag ett superbra tips: pommes med mjukglass!

(Jag håller med, vem kunde ana att det skulle funka sååå bra!?)

A Swedish Gal sa...

Herregud. Säg inte så. Åh.

Wilma sa...

Åh! Din blogg och din humor och dina recept är helt underbaaart!