april 20, 2015

UGNSPANNKAKA MED BANAN OCH BACON

I mitt kök står en inramad bild. Det är receptet på pannkakstårtan som Pettson och Findus gör i boken med samma namn. Ibland tittar jag längtansfullt på bilden och suckar lite. Tänker jag att jag ska göra den där pannkakstårtan någon dag. Riktiga pannkakor på riktigt mjöl. Varvade med grädde och sockrig sylt och bär på toppen. Den kommer bli så fin, även om jag inte har någon katt som kan hjälpa mig. Jag ska sitta och beundra den en stund och sedan... Sedan ska jag svina i mig hela själv och spendera resten av dagen med magont pga gluten och förbanna både Pettson, Findus och Sven Nordqvist. 

Jag ser verkligen fram emot den här dagen.

Tills dess blir det mjölfri ugnspannkaka med banan och bacon. Den är inte det minsta vacker, men jag får iallafall inte ont i magen av den.

1 banan
1 msk mandelsmör eller en näve hela mandlar
2 ägg
3 msk riven kokos
1 tsk pepparkakskryddor (eller kanel)
1/2 pkt bacon

Stek bacon

Mixa banan, ägg, mandelsmör, krydda och kokos...

...tills det ser ut så här.


En liten form. Den här kommer från IKEA och är egentligen en matlåda, men fungerar finfint att ha i ugnen.


Häll i baconflottet


I med smeten


Toppa med bacon


Om man känner att nej, jag tycker inte att den här pannkakan är tillräckligt dekadent för min smak - ja, då kan man ta två rutor mörk choklad och hacka fint.


 Strö över 


Tryck ner lite i smeten och ställ in i ugnen på 200 grader i 10-12 minuter. Stick i en kniv och kolla så den inte är kladdig.

 Klart!


Låt svalna.

Pannkaka? Kaka? Frukost? Lunch? Mellis? Bara märkligt?


Det är ju bara att skippa bacon om man inte vill ha den där sältan.


God både varm och kall.


Vira in i smörpapper och ta med som mellanmål.


 Guldkant på vardagen. Hejsvejs!

1 kommentar:

Anette sa...

Wow, dette er jo en pannekakedrøm! Gjett hva som blir min lunsj på torsdag, når jeg jobber fra 10-17?? ;) Jeg gleder meg :) Hilsen Anette :)

www.anettesbokboble.com