mars 03, 2011

Thursday

Blåbärsbagel m cream cheese och lemon curd, blåbärsyoghurt med lingon
 Jag brukar tänka så här när jag står och väljer mellan havregrynsgröt och exempelvis bagels på morgonen: Tänk om jag faller ner död på väg till jobbet? Blir påkörd av en bil eller uppäten av vargar? Det kan hända. Jag hoppas inte det, men det finns en möjlighet. Vill jag då att min sista måltid ska bestå av slemmiga havregryn och lättmjölk?
Nej.
Nej, det vill jag inte.


Blueberry bagel w cream cheese and lemon curd, blueberry yoghurt w lingonberries
This is what I ask myself when choosing between oatmeal and bagels in the morning: What if I drop dead on my way to work? What if I get hit by a car or, I dunno, get eaten by wolves? Hey, it could happen. I hope not, but it's possible. Do I want my last breakfast to consist of slimy oatmeal (no offense)? 
No. 
No, I do not.
Bright Eyes & Neva Dinova - Happy Accident

Glöm inte --> Tävlingen

20 kommentarer:

blomflicka sa...

åh vad smarrigt det ser ut! <3

nabo.se sa...

Hittade just in till bloggen, vilken skön ide med 365 days of breakfast-blogg! :) Snygga bilder också!

Cecilia sa...

åh här sitter jag och äter slemmig havregrynsgröt med lättmjölk. blörk! :)

Anonym sa...

All your photos are so sweet! I already am in love with your blog and am only following it for two days :) <3

Sabina sa...

Ser jätte gott ut! :D

Jessica Andersson sa...

åh ser gott ut!
och humor har du också!! haha. tur att jag aldrig äter havregrynsgröt (även om jag har mellanmjöl här hemma)

Ivana sa...

Haha helt rätt :)

Anna sa...

Det så skikkelig godt ut! Og jeg liker tankegangen din!

Sebastian sa...

Ser riktigt gott ut!

Mathilde sa...

Imorgon byter jag ut min havregrynsgröt med lättmjölk (hur visste du?!) mot vaniljyoghurt med färska bär och och annat smarrigt.

Lotta sa...

haha, fin tanke :) man kan också tänka, "tänk om jag kommer leva i 100 år? i så fall borde jag investera i min hälsa så att jag är pigg och frisk under alla dessa år!" hälften av alla som är unga nu kommer leva tills dom blir 100. det ger mig motivation till att ta hand om min hälsa, man vill ju vara en av dom 50% som kommer dit? jag brukar äta hembakt mörkt bröd med ägg och kaviar, och dricka te och berocca. fast det är inte en kompromiss jag gjort, det är något jag verkligen uppskattar, ett frukostkoncept jag har arbetat fram under några år. jag är en passionerad frukostätare, jag känner på riktigt igen mig i "I eat breakfast. Therefore I am." (och kanske ännu mer i motsatsen, "if I don't eat breakfast, I am not. and then I mean not at all. not in the entire day. I might as well go to bed again and sleep until the next day.") och uppskattar således din blogg väldigt mycket. den är jättefin!

Isabelle sa...

Ser gott ut.
Följa varann via bloglovin'? :)

Ida sa...

köper du dina bagles eller gör du dom själv? i sånna fall vart för dom ser helt underbara ut!

aswedishgal sa...

Tack ska ni ha allihop!

Lotta: Jag och mina igenkloggade artärer kommer förmodligen att ge dig rätt om 30 år, hahaha! Och tack för de fina orden.
Ida: http://www.formspring.me/camillasundberg/q/167626203572759591

Sofia E sa...

grym åsikt!!!! åh, vilken skön attityd :D you go girl!!!

Hilda Bordahl sa...

ÅH! Vilken fullkomligt underbar blogg! Det är på riktigt det finaste jag har sett på år och dagar. Är helt överlycklig att jag hittat hit (!!!) :D

Sanslöst bra bilder också, det ultimata morgon/frukost-ljuset. För att inte tala om hur svårt det är att fotografera mat över huvud taget egentligen.

Alltså, jag vet inte vad jag ska säga. Men... bara... FANTASTISKT! :D

Lotta sa...

det tror jag inte, men kanske om 75 ;) nej, så klart ska man äta specialgod frukost ibland. mjölk och coco pops är min hemliga last-frukost. nybakad ciabatta med västerbottensost och kalkon på helgen :) det är min bästa. nej! min bästa frukost någonsin har varit när jag var mindre och min mamma började jobba tidigt en gång i veckan. då kom min mormor och väckte mig och min bror och hade med sig så himla goda nybakade frallor med vallmofrön. sådana med ost och skinka, eller bara med smör för att dom redan var helt fulländade i sin nybakade ljuvlighet, och varm choklad till. DET var min bästa frukost! åh jag älskar frukost så mycket. det finns mycket att säga om det! fil med naturell müsli och torkade exotiska frukter är min sommarfrukost. jag ser väldigt mycket fram emot dina kommande frukostar :)

aswedishgal sa...

Lotta: Coco Pops. Jag brukar rynka på näsan åt dem i affären, men innerst inne vill jag bara slita upp paket efter paket och hälla i mig.
Hilda: Tack snälla!

Alexandra - kärlek på tallrik sa...

åh, men havregrynsgröt som är så gott! Det är min favorit ;) Dock älskar jag din blogg, har aldrig varit här förut, men kommer definitivt igen!

Irene sa...

I would also chose a bagel))
It's more better))