april 04, 2011

Aaarrgh

Lingon och dvärgbandmask.
Jag har visst missat hela den rapporteringen.
Eh...
Jag får väl kolla på min header i fortsättningen för att stilla lingonsuget.
Jo, smittorisken är väl förhållandevis liten och det är säkert bara en på miljonen som drabbas, men jag kan ge mig fasen på att jag är den människan.
Hallon är ju också gott.


I have no idea how to translate this... Lingonberries... Parasites... Arrrgh... 
Is there anything out there that doesn't kill you? Ozon layer, moldy walls, bird flu, lingonberries... I might as well wrap myself up in plastic foil and bury myself in a hole in the ground. Oh well.

6 kommentarer:

M sa...

Åh, strunt också, jag hade hoppats på att du skulle lugna mig. Haha. Men när även en inbiten lingonälskare som du avstår blir man ju ännu nojjigare! Haha! Jäkla mask.

PS: Man kan ju koka lingonen. Men det är ju långt ifrån lika gott :(

Katta Kvack sa...

Men, det var ju bara ett par enstaka fall av dvärgbandmask och inga fler utöver de där två rävarna har ju hittats. Det går ju i så fall inte att äta svamp eller några bär från skogen över huvud taget, och det tänker jag inte gå med på. Dessutom har vi i Sverige himla länge käkat importerade bär från länder där dvärgbandmask är väldigt mycket mer vanligt förekommande, så det är säkert ändå redan kört för oss.

yllet sa...

djupfrysta hallaon = magsjuka. det har jag läst. Jag tror skumbananer är the way to go!

aswedishgal sa...

M: Här finns inget lugn att hämta. Hahaha!
Katta: Sant. Jag har det säkert redan i kroppen...
Yllet: Hahahaha! Fasen vad fint. Gröt med marshmallows. En ny trend?

Cornelia sa...

Uää! Jag äter fasen frysta bär varje dag! :S Har nog också den där masken redan. Haha... :O Undra hur länge den överlever i frysen?

M sa...

Jag kom på en sak. Bären som finns i frysdisken just nu lär ju vara okej att äta. Masken hittades ju nyss, så om man har tur lär ju inte de bär som plockades för 1-2 år sedan vara smittade! Heh.