april 04, 2011

Monday

Dinkelbröd med cashewnötter och torkade aprikoser, blåbärssoppa
Homemade spelt bread w cashews and dried apricots, blueberry soup

For my Swedish readers: Receptet kommer från Familjens Hälsokokbok av Jacob Wismar. Det ska egentligen vara torkade tranbär och russin i brödet, men det skippar jag eftersom russin i bröd är ren och skär ondska. Det fina med att jobba i en bokhandel är att man då och då får gå på trevliga bokdagar där man får flera kassar böcker att ta med hem. Den här kokboken låg i en av kassarna när jag var på förläggardag sist. Bästa kokboken. Jag har snart lagat mig igenom den. Och nej - jag är inte sponsrad av Jacob. Hans kokbok är dock så bra att jag gärna lobbar för den. 
Jacob - om du någonsin googlar dig själv och hamnar här: din kokbok rockar. 

PS. Här finns ett recept på ett liknande bröd som verkar himla gott.

Field Music - Them That Do Nothing

16 kommentarer:

yllet sa...

men åh! jag vill också jobba i en bokhandel! tror jag? iaf vill jag ha böcker omkring mig överallt. jämt.

Marie sa...

Hihi, "ren och skär ondska". Själv gillar jag russin i bröd och känner mig även ganska ensam om att gilla russinnen i lussebullar!

Mademoiselle von Gertten sa...

vad glad jag blev när jag såg att det där du skrev om russin i bröd. så himla rätt.

Irene sa...

I like homemade bread))
Homemade bread is much better than the magazine
This bread makes me hungry)))

Johanna sa...

Åh, det är min dröm att jobba i bokhandel, eller snarare att äga en. Där jag får bestämma sortimentet alldeles själv. Vilken jobbar du på? Har för mig att du bor i Göteborg?

aswedishgal sa...

Yllet: Bästa jobbet - helt klart. Böcker överallt överallt överallt.
Maria: Evil! ;)
MvG: Russin är bäst som druvor och så är det med den saken. :)
Irene: It's the best!
Johanna: Jag jobbar på Akademibokhandeln. Jobbade på Avenyn tidigare, men den butiken stängde tyvärr ner. Jag ska börja i den nya butiken som öppnar i Västra Frölunda (centret) den 20/4. Kom förbi och säg hej vettja!

Baking news to you sa...

Frukost är det bästa med varje dag! Härlig blogg du har.

lisa sa...

Ååh vad hungrig jag blev nu! När börjar du jobba i frölunda? Jag kommer ursprungligen därifrån hehe :)

aswedishgal sa...

Baking: Tack snälla!
Lisa: 20/4 slår vi upp dörrarna!

Victoria sa...

Åh, vad smarrigt!

M sa...

Åh, jag måste bara fråga dig. Du som äter lingon hela tiden - är inte du rädd för dvärgbandmasken? Haha. Jag är så sjukt nojjig. Köper du dina bär från frysdisken? Tack på förhand!

aswedishgal sa...

Gah!
Nu är jag det!
Ja, frysdisken.

Johanna sa...

Åh fan! Nu bara måste jag ju baka bröd någon dag... helst idag, innan jag dregglar ner tangentbordet.

aswedishgal sa...

Baka och kom sedan hit och mata den stackars lingonlösa fotografen!

Johanna sa...

Hehe, promise! Fast inga nötter dårå, men något annat mumsigt.

/Jordgubbslösa flickan (som flyttat till ett ställe med en affär som INTE säljer frusna bär (!!), nästan anledning till att flytta igen.

elin sa...

åh gott.