augusti 21, 2011

Sunday

 Stekpannebröd gjort på fullkornsdinkel, kokt ägg, havrechai, hallon/banansmoothie
Whole grain spelt frying pan bread, boiled egg, oat chai (soooo good...), raspberry/banana smoothie

Architecture In Helsinki - W.O.W.

 Havrechai

2,25 dl havremjölk
Värm havremjölken - stäng av plattan precis innan det kokar
Låt pannan stå kvar på eftervärme
I med:
1 kanelstång
3-4 hela kardemummakärnor
3 hela nejlikor
en skvätt flytande honung
Låt dra i 5-7 minuter
Sila bort kryddorna
Drick!


Oat chai


1 cup oat milk
Heat milk - turn plate off just before it starts to boil
Throw in:
1 whole cinnamon stick
3-4 cardamom seeds (maybe they're called "pods"?)
3 whole cloves
Dash of liquid honey
Let spices simmer in milk for 5-7 mins
Pour through strainer (I leave the cinnamon stick in the cup)
Drink!

8 kommentarer:

Monika sa...

Your breakfasts are always so well-conceived and fine-tuned...lovely and yummy;)

Lisa sa...

Vilken härlig och inspirerande blogg!

Panna L sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Panna L sa...

This spelt bread must have been delicious, and I'm really curious how does it taste. I'm absoultely doing it as soon as I come back home in September :)
Love your breakfast and wish you a nice week :)

Ronja och Dave sa...

Vi älskar dina frukostar! Kolla gärna in våra frukostar utan gränser på vår blogg www.frukostboken.se :)

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

mmmmm... havrechai... Måste testas! Låter fantastiskt gott med alla kryddor i!

Alexandra sa...

Hur gjorde du stekpannebrödet? :o

Bucharest Breakfast sa...

This looks so great! Too bad it's 10 at night, I always feel like eating breakfast! :))