oktober 22, 2011

Bloppis - igen

UPDATE: Så länge det inte står RESERVERAD eller SÅLD under bilderna så finns plaggen kvar.

For my Swedish readers (I'm selling some dresses. Non-Swedish readers are more than welcome to buy them though - just send me an email).

Fina klänningar som jag inte använder.
Nu bloppar vi!
Vill ni köpa något, lämna en kommentar i det här inlägget och släng sedan iväg ett mail. Mailadress står i högra hörnet här på sidan.

(All info om plaggen står nedanför bilderna)


Sprakande, blommig miniklänning från 80-talet. Materialet är bomull/spandex som smiter åt finfint på såväl en large som en medium. Jag är 1,71 lång - ja, den är kort. Men fin. Tänk tjocka svarta strumpbyxor och en kofta över. Vintern blev plötsligt liiiiite roligare. I utmärkt skick. Som ny. Hade det inte varit för att jag plötsligt förvandlats till jeansmänniska hade jag aldrig sålt den. Den här klänningen rockar.

Mått i inches och cm (ha i åtanke att den är elastisk och passar de flesta former) - OBS! Tänk på att dubbla måtten:

BUST: 18" - 45.7 cm
WAIST: 16.5" - 41.9 cm
HIPS: 18" - 45.7 cm
LENGTH: 33.5" - 85.1 cm

150 kr + frakt

SÅLD

Åh, älska... Men den är lite för stor för mig. Röd/vit klänning från 60-talet som är tusen gånger finare IRL. Helt underbar kjol... Ballongärmar som slutar strax nedanför armbågen. Dragkedja bak. Bälte ingår inte. Passar bäst någon som är large, men kan rockas av en medium med ett bälte. Materialet är polyester.

Mått i inches och cm:

BUST: 40 inches | 101.60 cm
BODICE LENGTH: 18 inches | 45.72 cm
WAIST: 32 inches | 81.28 cm
HIPS: Full
LENGTH: 39 inches | 99.06 cm
SHOULDER: 16 inches | 40.64 cm
SLEEVE: 17 inches | 43.18 cm

250 kr + frakt

SÅLD

Jag vill inte sälja den här klänningen, men jag kommer aldrig att använda den. Den förtjänar ett bättre hem. Den perfekta klänningen att ha på bröllop eller när man vill känna sig finare än fin. Den är fodrad i midjan på ett sätt som gör den lite puffig i livet. Är man en large tror jag inte att det stör - är man en stor medium är det bara att bära den med skärp, så smiter livet åt hur fint som helst. Skick? Jättefint. Efter att ha kikat ordentligt på kjolen hittade jag en yttepytte.... jag vill inte kalla det reva, för det syns inte. Så jag kallar det ingening. För det är ingen reva. Jag lovar. Tänk på att det här är en vintageklänning från 60-talet. Det blir liksom inte finare än så här. Titta bara. Helt underbart glittrande spets som går i både silver, guld och orange. Det fina är att den inte är genomskinlig - varken överdelen eller kjolen (två lager skir chiffong och under det ännu ett lager tyg). Kjolen är att dö för. Dragkedja bak. Jag har fått den insydd i midjan, så måtten nedan stämmer inte riktigt. Midjan är insydd någon centimeter - i övrigt är måtten desamma. Bälte ingår inte.

Det här är de amerikanska måtten (köpte klänningen på Etsy för bra mycket mer pengar + att jag åkte på tull - oh, well...) - OBS! Tänk på att dubbla måtten:

Shoulder seam to shoulder seam- 16"
Bust- up to 19"
Waist- 16"
Hips- free
Top to bottom- 40"

350 kr + frakt

 SÅLD

Finaste 70-talsklänningen i knallrosa (det var svårt att göra färgen rättvisa på bild...). V-ringad + kjol med zigzagdetaljer vid sömmen. Puffiga, skira ärmar. 100 % polyester. Fint skick - tänk på att det är en gammal klänning. Den är inte som ny, men den smiter åt himla fint och har inga skönhetsfel som stör. Passar bäst en large, men kan rockas av en stor medium med skärp. Bälte ingår inte. Här kan man se hur färgen verkligen ser ut.

De amerikanska måtten (inches):

Bust: 37"
Waist: 29-34"
Hip: Free
Sleeve: 22"
Length: 43"

100 kr + frakt

SÅLD

Likadan klänning som ovan - lite mindre i storleken dock och ljuvligt puderrosa. Fint skick, men, som sagt, tänk på att det är en gammal klänning. Passar en medium eller liten large. Hällor på sidorna - bälte ingår inte.

De amerikanska måtten - OBS! Tänk på att dubbla måtten:

bust: 18"
waist: elastic 14", easily stretches to 18"
hips: free, up to 24"
length: 40"


100 kr + frakt

Hej, hej!
 SÅLD

Det här är the tantklänning deluxe. Jag älskar den. Jag vill sitta på ett franskt café i den här klänningen när jag blir gammal. Tyvärr är det inte skäl nog att behålla den. Den behöver någon som kan bära den en helt vanlig måndag. En helt vanlig dag. Nu. Inte om 40 år.

Skjortliknande överdel m söt krage. Ärmarna är ryschade (tror att det heter så...) och det ingår ett matchande bälte. Färgerna går från grönt och blått till lila och rosa. Oh lord. Helt fantastiskt. Det bästa av allt - drumroll, please - den har fickor! Passar en medium eller large. Generös i storleken. Finfint skick.

De amerikanska måtten (inches):

Bust: 39"
Waist: 40" Elastic
Hips: 52"
Length: 45"
Sleeve: 21 1/2"

150 kr + frakt

12 kommentarer:

Åshild sa...

Så fine kjoler/klänninger! Er du åpen for at norske lesere også kan få by på kjolene, eller er dette utelukkende for de svenske? :-)

M sa...

I am not Swedish not I understand the language but I LOVE your taste in dresses! SO beautiful :)

aswedishgal sa...

Aw, thank you. :) I'm selling them actually.

Åshild: Vill du ha något så löser vi det. Inga problem. :)

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Älskar dem alla men klarar inte polyester. De sista tycker jag dessutom du borde ha när vi är i Paris!

Caroline sa...

Hej! Jag är intresserad av att köpa åtminstone den röda klänningen (klänning nr. 4), men jag tycker även att den allra sista var fin, men den är nog alldeles för stor.

Jag har bara en fråga; om jag har räknat rätt så kan den vara lite stor runt bystet på mig, finns det risk att den kommer se bylsig ut på mig, eller rättar det till sig? Jag själv har bystomkrets 90 cm, men klänningen är ju 96, kommer det se konstigt ut?

aswedishgal sa...

Tänker du på den knallrosa? Den ser röd ut, jag vet... Jag har lagt till en länk i texten där man kan se hur färgen verkligen ser ut.

Jag tror faktiskt inte att den blommiga klänningen kommer att se bylsig ut på dig. Den är ju elastisk i midjan, så ja, den kommer kanske inte att sitta helt slätt på dig. Men att den är liiite bylsig i överdelen är inget som stör. Jag tror skärpet gör en hel del - den faller så himla fint i övrigt. Bara att maila om du har fler frågor. :)

Caroline sa...

Ja, jag menade den rosa. Okej, det är ju alltid lite osäkert sådär om man inte har provat klänningarna själv, men då vill jag säga att jag är intresserad av att köpa både den rosa (som jag skrev var röd, nr. 4) och den allra sista klänningen, den blommiga.

aswedishgal sa...

Topp! Släng iväg ett mail till camilla (at) camillasundberg (punkt) net, så löser vi det. :)

Anonym sa...

Hej! Jag är intresserad av att köpa den puderrosa klänningen, eller den likadana ovanför(starkt rosa/röda. Tror du att det går att sy in dem lite? Jag har inte mätt hur de kommer sitta på mig, jag är ´ca:171cm lång, men väldigt smal. Tack på förhand.MVH.//Emma.

Karin-Barin sa...

Åh den orangea dog jag lite på. Jag får ju ändå höra att jag är överklädd dagarna i ända. Någon annan som har fingrat på den eller får man paxa?

Jorun sa...

Jeg har lyst på nr 2! Den røde med blomster i skjørtet. Men jeg er s. Vil den bli altfor stor? Likte også den siste veldig godt.. :)

aswedishgal sa...

Emma: Är man flink, går allt att sy in. Och den här klänningen ska nog inte vara några problem alls att fixa till. Faktum är att den lägger sig väldigt fint intill kroppen, så du kanske inte behöver sy in den alls. Maila mig om du vill slå till. :)
Karin-Barin: Den är din om du vill ha den. Den är så fin....
Jorun: Jag tror att den sista är paxad än så länge, men nr 2 finns kvar! Dra på ett skärp, så ska det nog inte vara några problem (när det gäller den röd/vita m blommiga kjolen). Överdelen är ju som sagt lite puffig, men den lägger sig fint längs med kroppen utan att se knepig ut.