Glutenfri chokladhavregrynsgröt med jordnötssmör och skivad banan.
Jag har ätit nötgröt till frukost ett bra tag, men eftersom jag kommer köra FODMAP i sex veckor för att se om min mage mår bättre så testade jag havregrynsgröt igår (jag lägger inte alltid ut frukostbilder i någon dag-för-dag-ordning här, orka, det blir lite förskjutet ibland, typ måndag på tisdag och onsdag på fredag). Har man väldigt känslig mage kan det vara bra att köpa ren havre.
Urtekram har havregryn med mindre än 20 mg gluten/kg (glutenfritt betyder inte alltid att produkten
inte innehåller gluten - många produkter innehåller andra spannmål med minskad mängd gluten, exempelvis vetestärkelse). Havren har odlats på mark där det bara varit glutenfria grödor. Jag köper på Ekostore eller Fram i Göteborg. Jag kokade som vanligt (1 portion) och vispade i en matsked kakao (Urtekrams fettfattiga) och lite vaniljpulver. Sedan åt jag med... ja, det där göttiga ovan. Sedan drog jag och tränade och tänkte att detta kan ju gå hursomhelst. Magen svullnade inte. Magen knystade inte. Magen bara DAMN GURRL! VARFÖR SLUTADE DU ÄTA DETTA??? Och jag bara JAG VET INTE FÖRLÅT! och magen bara POTATIS TILL LUNCH! och jag bara HAR VI EN KONVERSATION PÅ RIKTIGT ELLER? och magen bara TYST OCH ÄT!
Så jag åt veganpotatissallad till lunch och det hände liksom ingenting så jag tänkte som så att jamen varför inte testa om jag kan äta lite fåryoghurt till mellanmål och så gjorde jag det och magen bara JAG TRODDE VI VAR VÄNNER NU VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ DIG AAARRRGH THE HORROR THE HORROR JAG DÖÖÖÖÖR och ja, det är allt jag har att säga om den saken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar