augusti 31, 2014

SÖNDAG


Glutenfria snickersplättar! Veganska! Inga ägg i! Choklad! Till frukost! Glutenfritt! Choklad! Till frukost! En katt som håller en taco i ena tassen och en pizzaslice i andra! Crocs som inte ser ut som crocs! Choklad! Hur många gånger kan jag använda utropstecken innan jag framstår som galen!!!!??? Jag vet inte! Många!

!!!!!!!!!!!

Om himlen var ätbar är det så här den skulle smaka. Eller så smakar himlen gammal korrugerad plåt, men det spelar ingen roll för det här var banne mig det bästa jag ätit sedan... någonsin. Egentligen är det precis samma som chokladhavregrynsgröten fast med bovete.

Mer info om bovetesurdeg finns här. (Det går ypperligt att låta den stå 12x12 timmar istället för två dygn.) Och smeten höll ihop alldeles utmärkt utan ägg.

Jag skopade upp halva surdegen (sparar resten till senare tillfälle) och slängde i:

En mixad banan
En matsked jordnötssmör
Lite äkta vaniljpulver
En matsked kakao

Sedan stekte jag plättar i kokosolja och åt med ännu mer jordnötssmör för, let's face it, jordnötssmör är guds gåva till mänskligheten. Vare sig en är ateist eller inte. Räcker till en väldigt hungrig person eller två lagom hungriga. Själv vet jag inte vad lagom är. Jag äter tills jag är mätt. Det är så jag rullar.

3 kommentarer:

Jessica sa...

Underbart att du har glutenfritt att berätta om! :D Tack för de då jag & min lila tjej är intoleranta och det faktiskt inte finns så många som skriver om just glutenfria recept =)

aswedishgal sa...

Men det är ju toppenfint! Inspireras på!

nathalia sa...

Men AH! Gyd vad gott! Det här ska jag absolut fixa till frukost imorn!