Pulled köttfärs. Jomen det går alldeles utmärkt att göra. Man behöver inte ens en fancy crock-pot. Nope. Jag använder en ugnsfast glasgryta med lock som jag hittade för 40 spänn på Myrorna. Jag har alldeles för mycket spis-OCD för att lämna den i ugnen över dagen, men över natten funkar ju prima. Bara att ta ut på morgonen. Färdig lunch eller middag. Hur bra? Väldigt bra.
Du behöver:
500 gram färs (jag kör fläskfärs)
1 gul lök
Några morötter
Ett broccoliträd
2 paket passerade tomater (jag kör 2 x ICA Eco à 500 gram)
2 msk tomatpuré
3 lagerblad
En näve torkad oregano (jag öser bara i för jag älskar oregano)
Örtsalt (typ Herbamare) och svartpeppar efter smak.
I med färsen i grytan

Lök
Grovt skurna morötter
Broccoli
Blanda samman passerade tomater + tomatpuré + kryddor och lagerblad och häll över
På med lock
In i ugnen på 110 grader i 6-8 h. Jag sätter in vid 22-23-tiden och tar ut vid 6-7.
Fruktansvärd bild verkligen. Det skär i ögonen. Gaaah det hemska gula ljuset. Anyway, så här ser det ut när det är färdigt. Jag drar sönder färsen som ligger underst med en sked. Liksom skrapar och blandar runt allt. Sedan är det bara att ställa in grytan i kylen när den svalnat lite.
Pulled köttfärssås. Medan du sover. Så jädrans enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar