oktober 13, 2014

MOROTSPUDDING


Men detta var ju tokgott änna. Som pumpapudding. Fast med morot istället för pumpa.

Till två små byttor eller glasburkar morotspudding:

1 stor riven morot
4 msk kokosgrädde (den fasta delen - inte vattnet*)
3 dl vatten
1,5 - 2 msk kokossocker
2 msk gelatin

Koka den rivna moroten i kokosgrädde, vatten och pumpakrydda. Koka upp och låt sjuda i 10 min. I med sockret mot slutet. Förbered gelatinet i en liten skål vid sidan av. Rör ut det i 1/2 dl kallt vatten och låt svälla. I med morotsblandningen och gelatinet i en matberedare (eller använd stavmixer). Mixa slätt. Häll upp i två skålar eller burkar och låt stå över natten. Ät med lite bovetecrunch och skippa eventuellt kokosgrädde på - det blev rätt mäktigt...


*Köper man Garants (finns på Willys och Hemköp) egna kokosmjölk är den oftast väldigt fast.

Inga kommentarer: