oktober 14, 2014

PUDDING TO GO


Päronpudding och kiwipudding.

Päronpudding

Skala, kärna ur och skär ett stort päron i mindre bitar. Förbered 1 msk gelatin i en liten skål vid sidan av. Rör ut det i 3-4 msk kallt vatten och låt svälla. Koka päronbitarna mjuka i saften från en halv citron, 2 dl vatten, 1 tsk kanel, 1/2 tsk kardemumma, 1/2 tsk ingefära och en knivsudd malen kryddnejlika. Mixa slätt med gelatinet + 1 msk mandelsmör i matberedare eller med stavmixer. Häll upp i en glasburk och låt stå i kylen över natten.

Kiwipudding
 
Dela och gröp ur tre kiwis. Skär i mindre bitar. Koka tills bitarna är mosiga i 1 dl kokosmjölk, 1 1/2 vatten, en skvätt limesaft och 1 tsk malen ingefära. Förbered 1 msk gelatin i en liten skål vid sidan av. Rör ut det i 3-4 msk kallt vatten och låt svälla. Mixa slätt med gelatinet + 1 msk mandelsmör i matberedare eller med stavmixer. Häll upp i en glasburk och låt stå i kylen över natten.

Inga kommentarer: