500 gram fläskfärs
5 dl urkärnad och grovt hackad pumpa
500 gram passerade tomater
1 msk tomatpuré
1 deciliter vatten
2-3 msk torkad oregano
1 msk pumpakrydda
1-2 msk malen paprika
1 msk örtsalt (eller mindre om du hellre saltar när det är färdigt)
svartpeppar
några lagerblad
Lägg färsen precis som den är i en ugnsfast form (jag har en med tillhörande lock).
I en separat skål: blanda ihop passerade tomater, tomatpuré, vatten, kryddor och pumpabitar. Häll blandningen över färsen. Stick ner några lagerblad. På med lock och sätt in längst ner i ugnen på 110 grader över natten (jag brukar låta det vara inne ca kl 23-07). På morgonen är det bara att pilla bort lagerbladen och skrapa sönder färsblocket som ligger under all sås. Pumpan är alldeles mosig nu. Bästa höstfärssåsen. Går alldeles finfint att värma upp rester med en skvätt vatten och äta som soppa (jag kör morötter till).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar