november 17, 2014

ROTFRUKTSFRUKOST


Frukost behöver inte vara gröt, smoothies och bröd.
Ugnsrostad sötpotatis och blomkål, bovetewrap med jordnötssmör, skivad banan och kanel. 

1/2 sötpotatis
1/4 blomkålshuvud
1 msk kokosolja
torkad timjan
malen paprika
örtsalt

Gegga ihop rotsaker, olja och kryddor.
In i ugnen på 225 grader i ca 30-40 min.

Bovetewraps funkar finfint att steka och förvara svalt (jag har mina i skafferiet). Jag vet inte hur lång tid det tar innan de blir dåliga - mina tar slut rätt fort... Surdeg är ju rätt hållbart så jag tänker att det är rätt lugnt. De blir inte stela, snarare lite gummiaktiga när de får ligga någon dag eller två. Värm lite snabbt i stekpannan och ät med valfritt pålägg.

Inga kommentarer: