december 09, 2014

FETTVATTEN


Jag brukar inte bli hungrig förrän 9-10. Om jag går upp tidigt och inte riktigt vet om jag kommer kunna äta vid 10 är det här en alldeles ypperlig start på dagen. Jag vet att det finns många som dricker fettkaffe, men jag gillar ju inte kaffe. Så jag dricker fettvatten med gelatin istället. Låter ju sjukt otrevligt, men det är faktiskt jättegott. Iallafall om man gillar kokos. Och gelatinet smakar ingenting. Det mättar däremot väldigt bra, speciellt i kombination med kokosoljan. Jag använder gelatin från gräsbetande djur.

Rör ut en matsked gelatin i ett par matskedar kallt vatten. Låt stå och svälla medan vattnet kokar. Mixa varmt vatten, gelatin, en rågad msk kallpressad kokosolja, en nypa malen kardemumma och en halv tesked malen kanel i ca 30 sekunder. Det ska vara ordentligt skummigt. Jag kör allt i matberedaren, men stavmixer funkar också.

Drick.

Jag tycker att det påminner lite om varm choklad, men det kanske bara är önsketänkande haha... Om man börjar dagen med fettvatten kan det vara bra att ta det lite lugnt med mängden olja och testa sig fram. Det blir lätt... eh... fest i magen annars.

3 kommentarer:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Liiiiite jobbigt att läsa detta med göteborskt uttal... Just saying :-p

Anonym sa...

Ja, det var lagom i december att komma med årets fulaste och mest oaptitliga inläggstitel, haha!

aswedishgal sa...

Eller hur!