december 13, 2014

RASULLERA

Jag slutade tvätta ansiktet för ett år sedan. Vid det laget hade jag lagt jag vet inte hur mycket pengar på dyra hudvårdsprodukter som inte hjälpt ett skvatt. Jag har testat allt från ekologiska hippieprodukter som tillverkats i enlighet med kosmos till bakteriedödande gel som enligt innehållsförteckningen kunde "bleka textilier, hår och andra material som t ex plastmattor i badrum". Det kletade jag i ansiktet.

Jag har ganska fet och oljig hud. Om jag drar med fingret i t-zonen (panna-näsa-haka) så blir det glansigt. Jag tvättade morgon och kväll och det blev bara värre. Efter att jag börjat intressera mig för Ayurveda hittade jag en artikel om att lera kan verka lugnande när det gäller vissa hudtyper. Jag gick till Hälsokosten och köpte en tub lera (Lerosette). Jag tänkte att whattheheck det kan ju knappast vara värre än att gegga in ansiktet med benzoylperoxid. Redan efter en gång kändes huden... ren. Det var som att den sög ut all skit. Jag använde den slavisk morgon och kväll under en period och min hud blev bättre. Mycket bättre. Nuförtiden blir det lermask ett par gånger i veckan. Jag har läst om folk som fått knepiga reaktioner av leran, men jag har aldrig upplevt några problem. Tvärtom.

Häromdagen när jag skulle köpa Lerosette var den slut. Grossisten har slutat med den. Så jag köpte den här påsen istället. Rasullera i pulverform. Den ska tydligen funka till både hy och hår.

500 gram. Den lär ju räcka ett tag. Från Life i Nordstan.

Jag blandade 1 dl pulver med 2 dl kallt vatten. Använd inte metallskål/sked. Jag använde en glasburk med lock som åkte in i kylen sedan.

Resten av pulvret åkte i en burk

Applicera masken på torr hud och låt sitta minst fem minuter (helst längre - typ tills det börjar kännas lite väl torrt och obehagligt). Tvätta och smörj in med valfri olja. Jag kör kallpressad jojobaolja.
Så himla het änna.

När jag inte använder lermask torkar jag rent ansiktet med rosenvatten och smörjer med jojoba- eller kallpressad olivolja efteråt. Poppar det upp finnar nuförtiden beror det på att jag ätit sunkigt eller PMS. Men inte ens PMS-finnarna är så illa längre. Fast det beror snarare på kosten.

4 kommentarer:

ingen vet om denne bloggen sa...

men hallååå! ser jeg feil eller har du rob ryan-tatoveringer?

aswedishgal sa...

Haha nej det är alldeles korrekt

About Alice sa...

Jag vill gärna höra mer om det när vi ses! <3

Mary B sa...

hey, love that you use different beauty products never heard of this one;) /mary b beautytruuth.wordpress.com