februari 27, 2015

LCHF-BOUNTY MED HAVSSALT

 Det här receptet kommer ursprunligen från Anna Halléns bok LCHF för hela familjen. Jag läste en intervju med Anna där hon sa att hon äter den här typen av godis kanske 1-2 gånger om året. Själv äter jag något som skulle kunna liknas vid godis 1-2 gånger i veckan. Minst. Det är så jag rullar.

 2,5 dl kokosmjölk (jag använder Garants rosa paket som finns på Willys och Hemköp)
1 + 2 dl kokosflingor
1 dl kokosolja
1 krm äkta vaniljpulver
0,5 krm salt
1 msk honung
100 g mörk choklad (jag kör på 90 %)
Havssalt (valfritt, men mörk choklad blir inte lika besk om man tillsätter lite salt - då blir det mer kolaliknande i smaken)

Koka upp kokosmjölk, 1 dl kokosflingor, vaniljpulver och salt. Låt puttra på svag värme i 15 min. Låt svalna lite. Rör ner 2 dl kokosflingor och honung. In i kylen i ett par timmar eller över natten.

Forma kulor. Blandningen smular lätt sönder - jag formar till en ojämn liten boll genom att klämma med ena handen istället för att rulla.

Smält chokladen i vattenbad. Rulla kulorna i chokladen. Jag brukar lägga in kulorna en stund i frysen innan jag doppar i chokladen, så smälter de inte. Lägg på bakplåtspapper. Strö över flingsalt så fort du doppat kulorna i chokladen - chokladen stelnar rätt fort. In i kylen eller frysen tills chokladen är helt stel. 

Ät.

Antal kulor jag åt i en sittning: fler än vad Anna Hallén äter på ett år
Antal gånger jag fnissat när jag skrivit ordet kulor i det här inlägget: många

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är typ kär i dig.

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Ser otroligt gott ut! Dejt nästa fredag? Jag och B är lediga...

Anonym sa...

Kulor eller kluttar, meh, noga då om man vet innehållet och tillagningen? Haha! Kör hårt!

About Alice sa...

Får du bjuda på!