mmm hela fina
pannkakor gott
och
MEN DET VAR VÄL
SJÄLVA SATAN + x antal barnförbjudna svordomar jag inte tänker återge här.
Det slutade med att
jag åt trasiga pannkakor direkt ur stekpannan för man slänger inte mat där jag
kommer från. Antingen äter man direkt ur pannan eller så ställer man in den i
kylen och glömmer bort den tills den öppnar kylskåpsdörren av sig själv och
bara tja läget minns du mig? köttfärssåsen från i julas? jag tänkte bara kolla
om du har några planer för kvällen annars kan vi ju hänga och typ lyssna på
Tomas Ledin eller nåt?
Ägg innehåller
lecitin. Lecitin håller samman saker. Tänk på choklad som innehåller
sojalecitin (och i sällsynta fall solroslecitin). Samma med majonnäs och aioli.
Gula = lecitin = binder samman.
Tre ägg =
perfektion. Samma recept som innan med skillnaden 250 gram keso istället för 2
skopor proteinpulver.
5 dl hela
fläsksvålar (blir ca 2 dl mjöl)
250 gram keso
3 ägg
1 tsk vaniljpulver
1-1,5 tsk bakpulver
smör
Och nu till den
överdrivet pedagogiska genomgången.
I med 250 gram keso i matberedaren
Mixa tills den ser
ut så här. Slät.
Separera äggulorna
från vitorna. I med gulorna i keson. Vispa vitorna till hårt skum.
I med fläsksvålsmjölet
(alltså det ordet), bakpulvret och vaniljpulvret i kesoblandningen.
Mixa
Vänd ner blandningen
i vitan. Rör eller vispa inte.
Vänd från botten för att inte ta död på bubblorna.
Vänd från botten för att inte ta död på bubblorna.
Stek. Ett par tre
matskedar smet per pannkaka brukar vara lagom. Sänk värmen lite efter första
pannkakan. Jag har bara i lite smör i början, sedan låter jag pannkakorna
torrsteka. Smeten är så fet ändå (fläsksvålar är inte direkt magert).
Ja. Pannkakor idag igen. För att... För att... JA DET BARA ÄR SÅ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar