mars 15, 2015

FALUKORV MED ÄPPLE OCH LÖK + UGNSROSTAD BUTTERNUT MED LÖNNSIRAP OCH KARDEMUMMA + FETAOST

På kvällarna är jag rätt noga med att inte äta kolhydrater från stärkelserika rotsaker eller processat kött. Magen ballar ur. Vid lunch struntar jag högaktningsfullt i detta. Idag vankas det därför falukorv till lunch.

Ingredienser (till en hungrig person):

Ekologisk falukorv, en bit butternutpumpa, ett halvt äpple, en halv gul lök, fetaost
 
Kärna ur och dela pumpan. Jag behåller skalet på. 

Ringla över lite olivolja och 1-2 tsk lönnsirap, pudra på kardemumma och strö över lite flingsalt. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min eller tills pumpan fått fin färg och är mjuk.

Skär äpple

Lök

Falukorv


Låt äpple och lök mjukna långsamt i en klick smör

I med falukorv. Ha gärna i en nypa malen stjärnanis.

Klart!

2 kommentarer:

Barbora Tauerová sa...

Hi! I've been following your blog for a long time now and I just wanted to say how much I love the way it has developed to how your post look lately! Specialy the photos since I don't underestand swedish... :D But that does not reall matter since i can sense pretty well the message from photos! Thanks and keep the good work!

Anette sa...

Mmm, dette så fantastisk godt ut :)