2 dl solrosfrön (eller byt ut 1 dl solrosfrön mot 1 dl linfrön)
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
2,5 dl vatten
0,5 dl kokosolja
1 msk malda pomeransskal
1-2 msk malda brödkryddor
Flingsalt
Sätt ugnen på 120 grader.
Koka upp vattnet och låt oljan smälta i det.
Blanda alla torra ingredienser.
I med oljevattnet och rör tills det blir en slemmig klump (det är fiberhusket).
Bred ut på en plåt. Går lättare om händerna är lite blöta.
Strö över flingsalt.
In nederst i ugnen på 120 grader i ca 45-50 min. Det går lättare att skära bitar innan det är färdigt.
In i ugnen igen på eftervärme i någon timme.
Ät!
4 kommentarer:
The only thing I want to add is: "Ät (med smör)!"
Looks so yummy. I'm really into every single one of your recent recipes! Mm!
Yes! Med smör! Lots and lots of smör!
Tipz: Brukar lägga ett bakplåtspapper ovanpå och trycka ut degen där under. Mindre kladd och så blir det så jämnt och snyggt.
Svinbra ju
Skicka en kommentar