En bit falukorv
1 stor kokt potatis, skivad
1 kronärtskockshjärta, skivat
1/2 äpple
1 liten gul lök eller 1/2 stor
lite malen stjärnanis
Smör till stekning
Senap
Äppelcidervinäger
Olivolja kallpressad
Torkad timjan
Lönnsirap
Salt och peppar
Vi börjar med vinägretten, shall we?
En skvätt äppelcidervinäger och två, tre skvättar
olivolja (jag vill ha det lite syrligt, så jag kör på dubbelt så mycket
olja som vinäger istället för att trippla)
Smaka av med någon tesked lönnsirap. Kanske lite lite mer. Hitta en fin balans mellan det söta och det syrliga.
Hetta upp en stekpanna och släng i lite smör. Sänk värmen en aning. När smöret slutat skumma och ha sig, i med lök och äpple. Pudra över lite stjärnanis. När äpplet och löken mjuknat, slå på någon deciliter vatten och låt koka in. Strimla falukorven under tiden. Lägg över lök- och äppleröra i en skål och stek falukorven för sig. När den fått färg, i med lök och äpple. Låt det gotta till sig lite.
Skiva potatisen.
Skiva kronärtskockshjärtat.
Potatis först.
Kronärtskockshjärta. Vackraste ordet.
Ös över vinägretten.
Och sist korvröran.
Jag äter det här kallt. Bästa lunchlådan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar