mars 31, 2015

MJÖLKFRI CHOKLADPUDDING MED HAVSSALT OCH LAVENDEL

Idag tänkte jag att vi skulle göra chokladpudding.

Det gör man genom att

a) gå till affären och köpa chokladpulver och mjölk och sedan gå hem och vispa, vänta och äta

eller

b) gå till affären och köpa kokosmjölk, mörk choklad, banan, jordnötssmör, gelatin och havssalt, gå till en obskyr liten kryddbutik och köpa lavendel och sedan gå hem och ta fram matberedaren och därefter vänta i x antal timmar på att puddingen blir pudding.

Självklart väljer du alternativ b.

Varför göra det lätt för sig liksom?

1 banan
250 ml kokosmjölk
80 gram mörk choklad eller två matskedar kakao (vill man inte att det ska vara överdrivet mörkt choklad kan man ju köra på 70 % eller 85 %)
lavendel (jag köper lavendel i en kryddbutik i Haga)
jordnötssmör
havssalt
Mitt gelatin kommer från gräsbetande djur. Här kan man läsa lite mer om det. Här kan man köpa det.

Vi börjar med att röra ihop 1 msk gelatin med ett par msk vatten. Låt stå.

Bryt choklad i bitar. Tillåt mig demonstrera:

 Kokosmjölk+choklad

Låt smälta (det ska inte koka)

Häll blandningen i matberedare och släng i bananen, en rågad matsked jordnötssmör, gelatinet och en nypa flingsalt.

Mixa tills det ser ut så här:

Häll i två glasburkar. Eller fler. Själv splittar jag det här receptet på två.

Strö över lavendel och havssalt.
Var generös med flingsaltet. Det tar udden av den mörka chokladbeskan. Använder du vanlig kakao kan du strö lite kokossocker på toppen eller ha lite mosad banan i botten.
Motstå impulsen att äta upp allt på fläcken.

På med lock när det svalnat och ställ in i kylen över natten eller i 4-5 timmar

Sedan är det bara att äta chokladpudding till frukost.

Dekadensen.

Inga kommentarer: