mars 30, 2015

POTATISPLÄTTAR MED LÖNNSIRAP, JORDNÖTTER OCH BANAN

Potatisplättar och framförallt potatisbullar är något jag alltid förknippat med det fabrikstillverkade sovel som serverades till lunch i skolan. Små runda bullar med exakt samma omkrets. Inte någon som stack ut eller trodde sig förmer än någon annan bulle. Oljiga, degiga och allmänt otrevliga. Lite så som jag känner mig exakt precis just nu när jag skriver det här. Men det är ju å andra sidan måndag och måndagar brukar ha ett slags gråaktigt instagramfilter över sig. Det är synd. Jag tycker att vi gör som så att vi försöker lyfta måndagspeppen ett par snäpp genom att reclaim the potatisbulle. Kanske kommer det fortfarande vara grått. Kanske kommer man fortfarande sitta på kafferasten och fundera över vad man vill med livet. Och kanske var inte skolans potatisbullar så himla äckliga trots allt. Hon jag alltid satt med i matsalen åt ju med god aptit. Kanske hatade jag bara allt och alla rent allmänt just då. Henne med.

Nej. Nu lagar vi mat tycker jag.

Du behöver:

En kokt kall potatis
2 ägg
Två nävar fläsksvålar
1/2 banan
Lönnsirap
Kokosolja till stekning

 Riv potatisen. Jag rev med skal.

Mixa fläsksvålarna till fint mjöl.

I med riven potatis och ägg

Mixa till en klistrig massa

 Stek i lite kokosolja på lagom värme. Det blev totalt 8 stycken små plättar.

Ät med skivad banan, hackade salta jordnötter, ringla över lönnsirap och placera ett fikon i kanten så det ser artsyfartsy ut.

Ät tre. Sedan en till. Sedan en till. Och en till. Och ännu en. Lika bra att ta den sista också, ingen mening med att spara en liten stackars plätt.

Vad väntar du på? Bara gört, som den där skotillverkaren säger. Puss.

5 kommentarer:

About Alice sa...

Adoptera mig så flyttar jag in på stört!

Anette sa...

Det så bare helt fantastisk nydelig ut! Spennende ingredienser :) Hilsen Anette :)

www.anettesbokboble.com

aswedishgal sa...

A: Absolut. Du kan bo i garderoben. Och sedan kan du komma ut ur den när det vankas mat.
Anette: Eller hur!

Anonym sa...

Åh. Måste fråga om du har något vegoalternativ till fläsksvålar för det här lät ju underbart

aswedishgal sa...

Testa lite vanligt mjöl eller kokosmjöl!