Potatisplättar och framförallt potatisbullar är något jag alltid förknippat med det fabrikstillverkade sovel som serverades till lunch i skolan. Små runda bullar med exakt samma omkrets. Inte någon som stack ut eller trodde sig förmer än någon annan bulle. Oljiga, degiga och allmänt otrevliga. Lite så som jag känner mig exakt precis just nu när jag skriver det här. Men det är ju å andra sidan måndag och måndagar brukar ha ett slags gråaktigt instagramfilter över sig. Det är synd. Jag tycker att vi gör som så att vi försöker lyfta måndagspeppen ett par snäpp genom att reclaim the potatisbulle. Kanske kommer det fortfarande vara grått. Kanske kommer man fortfarande sitta på kafferasten och fundera över vad man vill med livet. Och kanske var inte skolans potatisbullar så himla äckliga trots allt. Hon jag alltid satt med i matsalen åt ju med god aptit. Kanske hatade jag bara allt och alla rent allmänt just då. Henne med.
Nej. Nu lagar vi mat tycker jag.
Du behöver:
En kokt kall potatis
2 ägg
Två nävar fläsksvålar
1/2 banan
Lönnsirap
Kokosolja till stekning
Riv potatisen. Jag rev med skal.
Mixa fläsksvålarna till fint mjöl.
I med riven potatis och ägg
Mixa till en klistrig massa
Stek i lite kokosolja på lagom värme. Det blev totalt 8 stycken små plättar.
Ät med skivad banan, hackade salta jordnötter, ringla över lönnsirap och placera ett fikon i kanten så det ser artsyfartsy ut.
Ät tre. Sedan en till. Sedan en till. Och en till. Och ännu en. Lika bra
att ta den sista också, ingen mening med att spara en liten stackars
plätt.
Vad väntar du på? Bara gört, som den där skotillverkaren säger. Puss.
5 kommentarer:
Adoptera mig så flyttar jag in på stört!
Det så bare helt fantastisk nydelig ut! Spennende ingredienser :) Hilsen Anette :)
www.anettesbokboble.com
A: Absolut. Du kan bo i garderoben. Och sedan kan du komma ut ur den när det vankas mat.
Anette: Eller hur!
Åh. Måste fråga om du har något vegoalternativ till fläsksvålar för det här lät ju underbart
Testa lite vanligt mjöl eller kokosmjöl!
Skicka en kommentar