När jag lagade det här tänkte jag att det här kan gå hur som helst. Antingen blir det vedervärdig eller så blir det hur gott som helst, men det lär inte bli något mellanting.
Det blev hur gott som helst.
Jag köper malen stjärnanis i den fina kryddbutiken i Haga. Jag tror inte att jag sett det ens i välsorterade mataffärer. Ett alternativ om man inte hittar malen stjärnanis är att låta den hela anisen steka med från början.
ett paket torskfilé
2 vitlöksklyftor, hackade
3/4 tsk malen stjärnanis + några hela
1-2 msk torkad timjan
1/2 blodgrape
smör till stekning
en skvätt olivolja
Hetta upp oljan i en stekpanna, i med smöret.
I med vitlök och timjan och malen stjärnanis och låt smöret ta smak av kryddorna
I med torskfiléerna (salta och peppra innan du steker)
När du vänt fisken, pressa ner blodgrapen och kasta i den hela stjärnanisen.
Låt det steka ihop till en göttig, kryddig, smörig sås.
Färdigt!
Jag åt med tunt skivad fänkål, ruccola, aioli och fröknäcke.
3 kommentarer:
Vill komma och hälsa på dig!
Det är bara att komma. Vi äter något med lavendel tycker jag.
Åh. Jag kommer. Hur har du det nästa helg?
Skicka en kommentar