april 21, 2015

ÄGG. EN KÄRLEKSHISTORIA.

Min frukost nuförtiden består av stekta ägg. Varje dag.

 I åratal har jag gått runt och ätit kokta, tråkiga ägg eftersom jag inte för mitt liv kunnat få till det perfekt stekta ägget. Nu när jag kläckt hur man får till den perfekta stekytan (samt den perfekta ordvitsen) tänker jag äta det tills jag inte står ut längre. Äggen, inte ordvitsen. 

Man kan nästan höra hur det frasar bara genom att titta på det. 
Frasigt. Mitt nya favoritord.

Häromdagen åt jag stekt ägg till frukost, lunch och middag. Knaprigt på undersidan och perfekt rinnig gula. 

Om jag fick önska en sista måltid skulle det bli detta. Och pulled pork-tacosen jag åt på Tacos & Tequila häromdagen. De vill jag också äta innan jag dör. Och min mammas köttbullar. Och chokladdoppad bacon. Med jordnötssmör. Och vitt bröd. Rostat vitt bröd. Om jag ändå ska dö kan jag ju lika gärna trycka i mig mängder med gluten utan konsekvenser. Och kanelbullar. Och mjölkchoklad. Och chips. Med massa e-ämnen.
 
 Var var vi? Just det. Ägg.

Tips. Äggulan består till stor del av fett. Fett + vinäger = men ja. När äggen ligger fint på tallriken, punktera gulan och skvätt över lite balsamvinäger. Rama in allt med stekt bacon och strö över mjukstekt röd paprika. Eller med stekt chorizo och en äppelcoleslaw.
Världens godaste frukost.  

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var baske mig det vackraste jag hört sen jag konfirmerade mig. Titeln på blogginlägget. Jag fick 2 perfekt kokta idag, varav det ena släppte skalet gudomligt. Det gjorde inte... det andra, grr!

Miss Nekiya sa...

Lär mig mästare! Jag kan heller inte steka ägg ordentligt, det blir alltid äggröra (då gör jag istället asgoda äggröror i och för sig)