När vi åt fiskpinnar hemma förr brukade jag omsorgsfullt skrapa av paneringen. Sedan åt jag panering och mos. Fisken kunde jag inte brytt mig mindre om. Jag var inget stort fan av fisk. Förstod det inte alls. Panering, däremot.
Det förstod jag.
Nuförtiden äter jag fisk med god aptit. Utom sushi. Sushi förstår jag inte alls.
Stekt fisk är något av det godaste jag vet. Jag kan komma på mig själv med att fantisera om de flottiga fish and chips jag åt i London för flera år sedan. Jag skulle nog säga att mina tankar kretsar till 99 % kring mat. Resterande 1 % handlar om att jag reflekterar över att mina tankar kretsar till 99 % kring mat.
Stekt fisk är något av det godaste jag vet. Jag kan komma på mig själv med att fantisera om de flottiga fish and chips jag åt i London för flera år sedan. Jag skulle nog säga att mina tankar kretsar till 99 % kring mat. Resterande 1 % handlar om att jag reflekterar över att mina tankar kretsar till 99 % kring mat.
Hursomhelst fick jag för mig att göra egna fiskpinnar. Istället för ströbröd använde jag fläsksvålar som jag malde till mjöl i matberedaren. Man kan ju använda krossade cornflakes också, men det är fortfarande stärkelse. Det här är en lågkolhydratversion.
1 tinat torskblock, 1/2 dl mandelmjöl, två ägg och 1 liter fläsksvålar (jag köper på Willys).
I med fisk, mandelmjöl och lite flingsalt i matberedaren
Mixa till färs
Klä en avlång bakform med plastfolie
Mixa fläsksvålarna
Blanda i lite svartpeppar och lite extra salt (svålarna är salta, men det behövs en aning mer) i mjölet och vispa upp äggen
Ta ut fisken efter en timme
Skär i 1,5 cm tjocka bitar
Vänd i ägg + mjöl
Hetta upp stekpannan, i med lite olja, i med en rejäl klick smör och stek fiskpinnarna några minuter på varje sida. De ska vara knapriga.
Lite extra flingsalt. Jag gillar salt.
Aioli
Fish utan chips. Skvätt över lite vinäger och doppa i e-ämnesaioli.
3 kommentarer:
Blir så fascinert av alt du tryller frem av godsaker! Og en liten makeover av bloggen har du også hatt, det ble kjempefint :)
Hilsen Anette
www.anettesbokboble.com
Jämrans vad gott det såg ut! Och ett bra namn, "Fiskpinnar 2.0"!
Hoppas du inte gör glass samtidigt i frysen och tar fel på fiskfärsen till fredagsmyset, hihi!
Anette: Tack snälla!
Carlsson: Rawglass med smak av torsk. Nya svarta helt klart.
Skicka en kommentar