april 28, 2015

HAVTORNSPUDDING

Havtorn är ett litet syrligt bär som påminner aningen om passionsfrukt i smaken. Det finns en uppsjö skrivet om alla havtornets fantastiska egenskaper. Det är rikt på vitaminer. Läker sår. Minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Kanske att man rentav kan gå på vatten efter att ha ätit havtorn. Vad vet jag. Allt jag kan säga med säkerhet är att havtorn har en trevlig orange färg. Om man nu tycker att orange är trevligt. 
Idag vankas det alltså havtornspudding av det mycket ytliga skälet "gör sig bra på bild".

Den här puddingen blir väldigt syrlig. Tycker man inte om det kan man alltid slänga i en extra dadel. 
Själv är jag ett stort fan av allt surt.

1,25 dl kokosmjölk
1 dl frysta havtornsbär
1 msk mandelsmör
1 dadel (ej med på bild), gärna medjool
1 tsk gelatinpulver

Rör ut gelatinet i fyra teskedar vatten. Låt stå.
Koka upp havtorn och kokosmjölk.

Mixa havtorn, kokosmjölk, mandelsmör, gelatin och dadeln.

 Låt kärnorna sjunka till botten eller sila bort dem. Annars får du spotta kärnor som en tok när du äter pudding.

In i kylen över natten eller i 5-6 timmar.

 Gör sig rätt bra på bild tycker jag.

Inga kommentarer: