april 20, 2015

HOT CHIPOTLE KYCKLING MED HONUNG OCH LIME

Först börjar man med marinaden:

25 gram smält smör, 3-4 finhackade vitlöksklyftor, saften från en pressad lime, en matsked rökt chipotle chili, en matsked honung + salt och peppar.

Sedan geggar man in tre kycklingklubbor. Petar in limeskivor under skinnet.

In i ugnen på 225 grader i 30 minuter eller tills köttsaften är klar eller tills det börjar lukta bränt.

Sedan ställer man sig framför kameran med en lätt bränd kycklingklubba som fått svalna något. Kanske har man en kniv i handen. Kanske har man en fjärrutlösare på tallriken. Kanske har man på sig en blommig vintageklänning. Kanske har man inte orkat redigera bort lampknappen på väggen.

Kanske funderar man lite på syftet med detta.

 Kanske försöker man låtsas att bränd kyckling är det bästa som finns.

 Kanske tar man ut sina aggressioner på den.


Kanske är man riktigt jädra förbannad.

 Kanske sätter man den i halsen.

 Kanske inser man att man tar en selfie med en kyckling och en kniv och börjar tänka på vad man hade kunnat göra istället. Skriva en roman. Lära sig spela gitarr. Dammsuga.


Kanske spiller man på sig själv.

 Kanske tänker man äh, skitsamma och bara äter.

Kanske börjar man fundera på om kycklingen var genomstekt.

Kanske tänker man på den där gången man åt kycklingpizza och fick matförgiftning och en vecka senare gick tillbaks och åt en likadan pizza och fick matförgiftning igen.

Kanske ser man ut lite som en apa.

Kanske spiller man igen.

Kanske är man inte ens hungrig egentligen.

 Kanske börjar man tänka på att man en gång i tiden var vegan.

 Kanske rättfärdigar man sig själv med att det faktiskt är en ekologisk kyckling. 

Kanske tänker man att man kan rädda hela den här situationen med hjälp av en skrivmaskin.

Tveksamt.

 Kanske tänker man att det är en bättre idé att fota sig enbart med kniven.

Kanske blir man lite carried away.

Nästa vecka tänkte jag äta räkor i balklänning.

Hej, hej!

1 kommentar:

DDT sa...

Kanske blir man fullständigt betagen av denna bildserie. Äh, förresten. Glöm kanske! Ljuvligt! Och nu blev jag hungrig.