april 25, 2015

MOJITO RAWBAR

Jag undrar om Hanna läser min blogg. Hanna är min kollega i bokhandeln där jag jobbar extra ibland. Ikväll ska jag på födelsedagsmiddag hos Hanna. Då tänkte jag ge henne dessa. Om hon inte läser min blogg blir det ju en trevlig överraskning. Och läser hon min blogg får hon helt enkelt hålla god min.

Vill man ha lite sötare bars kan man slänga i fler aprikoser eller rocka till det med lite torkad mango som passar fint till lime. Jag äter dessa i samband med träning eller som mellanmål.

2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl riven kokos
12 torkade, gärna blötlagda aprikoser
1 lime (skal + saft)
Myntablad 15-20 st
1/2 - 1 dl vatten


I med frön, kokos och aprikoser i mixern.

Riv lime

Kör fröblandningen tills det blir en grynig massa. Pressa i limen.

 I med myntablad och limeskal.

Om det är för torrt, i med vatten.

Lägg blandningen på ett bakplåtspapper

Forma till en fyrkant, ca 20x20 cm

Vik ihop pappret

In i frysen och låt stelna i ca 1 timme

 Skär sedan i 8 bitar

Lägg på smörpapper och vik ihop

 Om man känner att man har motivationen kan man ju knyta en guldrosett runt varje bar. Tydligen hade jag motivationen att göra just detta.

 Det förtjänar en närbild tycker jag.

Rawbars på solros- och pumpafrön med lätt syrlig smak av lime.

2 kommentarer:

Honey sa...

Det här har absolut inget med rawbars att göra, men eftersom jag är för glömsk för att vänta till nästa köttinlägg samt har någon grej om att inte kommentera på gamla inlägg:
Om du tröttnat på högrev och inte blir nöjd när du steker kött, ugnsstek! Hjälpte mig innan jag blivit stekproffs (nåja) och när jag var dödstrött på alla varianter av sönderdraget kött. Jag kör på en bit fransyska eller rostbiff, gärna Gröna Gårdar, klappar in salt, peppar och diverse andra valfria kryddor, kör en lagom stund i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen är 55 grader och tadaaa! Kött som är trevligt rosa och sitter ihop. Man kan vara lite extra fancy och steka det först för att få en yta, men jag brukar strunta i det eftersom jag ändå klappar på så mycket kryddor att det blir som en skorpa på det.
Och ja, rawbarsen verkar också goda. Såklart :)

aswedishgal sa...

Grymt. Ska absolut testa!