april 03, 2015

PULLED PORK MED ÄPPELCOLESLAW OCH GRANATÄPPELKÄRNOR

Idag blir det pulled pork.

Jag förutsätter att du har förberett det, precis som jag.

Annars är det bara att googla "pulled pork" och köra igång.

Du behöver

1 fläskkarré 

+

annat grejs

Jag använder mig av Lotta Lundgrens recept från Tio lektioner i matlagning.

Köp den. Köp den. Köp den. 
Nu finns den dessutom i pocket och nej, jag är inte sponsrad av Lotta, tyvärr. Däremot tycker jag hiskeligt mycket om Lotta och nu känner jag att det blir lite väl mycket fokus på Lotta och inte på fläskkarré, så låt oss raskt gå vidare innan Lotta googlar sig själv och tror att jag är någon sjuk stalker och anmäler mig och så blir det skitjobbigt när jag ska sitta där i polisförhör med en 100-wattslampa i ansiktet och så får jag blodsockerfall också säkert. Nej, nej, jag är ingen stalker. Jag vet inte ens var Lotta bor. Stockholm antar jag. Liljeholmen kanske. Med sjöutsikt. Jag kan se henne promenera längs med kajen i gryningen. Vågskvalp. En stilla morgonbris. Solens första strålar gör så daggen glittrar i spindelväven på bryggan.

Eh.

Var var vi?
Jo. Just det. Du har gjort pulled pork?

Gud vad bra. Så här blev min: 

Pulled pork med smak av whisky.

Då ger vi oss på att göra äppelcoleslaw till en väldigt hungrig eller två sisådärhungriga personer.
En bit kål, en bit grönt äpple, äppelcidervinäger, majonnäs, vallmofrön och olivolja.
 
 1 rejäl msk majonnäs, 2 msk olivolja, 1 msk vinäger, 2 tsk vallmofrön.

Rör ihop.

Strimla kålen

Skala äpplet och skär det i tunna stavar

I med majjon

Blanda

Voilà! Pulled pork med äppelcoleslaw. Strössla över granatäppelkärnor också vettja.

Beundra ditt verk. Hugg in.

Inga kommentarer: