april 02, 2015

RAW CHOKLADGLASS MED FALSK BROWNIE

Vissa vandrar i fjällen. 
Andra vandrar planlöst genom livet.

Jag tillhör den sistnämnda kategorin.

Det finns både för- och nackdelar med att inte vara riktigt säker på vad man vill med sitt liv trots att man är 35 fyllda. Nackdelen är att man ibland vaknar kallsvettig med bultande hjärta mitt i natten när man inser vilken röten pension man kommer att få när man blir gammal.

Fördelen är att man kan äta glass till frukost.

Jo, faktiskt, det finns tydligen en oskriven lag som säger det. 

Därför tycker jag att vi gör precis just det. 

Nu.

Förra veckan gjorde jag rawglass på solrosfrön. En med smak av mintchoklad och en med smak av äpplepaj. Äpplepajen blev tokgod. Chokladen blev inte riktigt lika tokgod.

Och eftersom jag älskar choklad föll det sig helt naturligt att göra ytterligare några fruktlösa försök. 

Ja. 

 Jag åt upp varenda misslyckad sats.

Till slut hittade jag de perfekta proportionerna.

Vid det laget hade jag ätit så mycket glass att det måste vara någon slags rekord.

 Istället för mintchoklad blev det chokladglass med falsk brownie. Falsk brownie = rawbite. 

Värsta snilledraget, yo. Smakade precis som att jag slängt i riktiga kakbitar.

För mer info om att göra själva glassen se här.

Raw chokladglass med falska browniebitar:

1 dl solrosfrön, blötlagda över natten eller i 5-6 timmar
2 dl vatten (inte samma som blötläggningsvattnet)
2 msk raw kakao (eller vanlig, men då blir glassen inte raw)
1 dl kokossocker
3 hyfsat rågade msk kokosolja som fått smälta i rumstemperatur (eller i ett varmt vattenbad)
1 rawbite choklad

Släng blötläggningsvattnet och skölj kärnorna.
Mixa med 1 dl vatten tills slätt och tillsätt sedan resten av vattnet, kakao och socker. 
Häll i kokosoljan och mixa lite till.
Skär rawbiten i små bitar, släng i mixern och pulsera i några sekunder. Det ska vara bitar, inte finfördelat.
Häll upp i formar. Jag kör på två små avlånga pappformar från TGR.
Lägg plastfolie över. Tryck till det så den ligger över smeten. Den kommer inte fastna, bara att dra bort sedan.
In i frysen över natten eller i 5-6 timmar.
Ta fram 20 minuter innan servering. Jag strör lite havssalt på precis innan.

 Saker jag gör i bloggens namn.

Ett hårt jobb, men någon måste ju göra det.

Plågsamt. Verkligen.

 Tyck synd om mig.

1 kommentar:

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

När kommer du hit och lagar mat? Suktar som bara den efter dina olika kreationer...