april 09, 2015

RAW PEPPARKAKSGLASS MED JORDGUBBAR

Jag är ohjälpligt förälskad i Lily&Hannas rawglass gjord på cashewnötter. Men glass på solrosfrön är inte så himla dumt det heller.

1 dl solrosfrön (orostade, osaltade) + blötläggningsvatten
2 dl vatten (till själva glassen)
4 fikon, blötlagda i några timmar eller över natten
1/2 dl kokossocker
3 rågade msk kokosolja som fått smälta i rumstemperatur 
några färska jordgubbar

Börja med att lägga 1 dl solrosfrön i blöt över natten eller i 5-6 timmar. Sedan sköljer du av dem och mixar med 1 dl vatten och 1 msk pepparkakskryddor tills det är slätt. I med resten av vattnet, 4 blötlagda fikon med den hårda änden bortskuren, 1/2 dl kokossocker och sist 3 msk kokosolja som fått smälta i rumstemperatur eller i ett vattenbad.

Jag använder två små avlånga pappformar från TGR. 
Skivade jordgubbar i botten.

Häll över glassmeten och lägg plastfolie över. Tryck till den så den ligger som ett lager ovanpå. 
Det är bara att dra bort folien sedan. In i frysen över natten eller över dagen.

Klart! Ta fram 20 minuter innan du hugger in.

Inga kommentarer: