Jag är ohjälpligt förälskad i Lily&Hannas rawglass gjord på cashewnötter. Men glass på solrosfrön är inte så himla dumt det heller.
1 dl solrosfrön (orostade, osaltade) + blötläggningsvatten
2 dl vatten (till själva glassen)
4 fikon, blötlagda i några timmar eller över natten
1/2 dl kokossocker
3 rågade msk kokosolja som fått smälta i rumstemperatur
några färska jordgubbar
Börja med att lägga 1 dl solrosfrön i blöt över natten eller i 5-6 timmar. Sedan sköljer du av dem och mixar med 1 dl vatten och 1 msk pepparkakskryddor tills det är slätt. I med resten av vattnet, 4 blötlagda fikon med den hårda änden bortskuren, 1/2 dl kokossocker och sist 3 msk kokosolja som fått smälta i rumstemperatur eller i ett vattenbad.
Jag använder två små avlånga pappformar från TGR.
Skivade jordgubbar i botten.
Häll över glassmeten och lägg plastfolie över. Tryck till den så den ligger som ett lager ovanpå.
Det är bara att dra bort folien sedan. In i frysen över natten eller över dagen.
Klart! Ta fram 20 minuter innan du hugger in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar