Köp fläsk.
Köp ägg.
Stek fläsk.
Pudra över kardemumma i stekpannan. Ringla över lite lönnsirap.
Stek ägg.
Hur man steker ägg?
Till att börja med måste man inse att det inte finns något rätt eller fel sätt att tillaga ägg.
Det fina med ägg är: gör precis som du vill. Såvida man inte läser detta och råkar vara min mamma.
Mamma, jag älskar dig. Men du kan verkligen inte steka ägg.
Till alla som inte är min mamma:
Ta inte det jag kommer skriva nu på alltför blodigt allvar ty detta är bara min högst subjektiva uppfattning om perfektion.
Jag menar.
Vad är egentligen perfektion?
Varför är vi så fixerade vid att det måste vara perfekt?
Kan vi inte bara leva för stunden?
Här.
I nuet.
Kan vi inte bara... vara?
Hur vi kom in på existentialistiska frågor när det från början bara handlade om stekt ägg?
Jag vet inte riktigt.
Upplys mig gärna.
Låt pannan bli ordentligt varm på medelvärme.
Inte sådär lagom varm. Vi pratar helvetiskt varm här. I med lite ghee
(ghee tål höga temperaturer bättre än annat fett och dessutom är det väldigt gott till just stekt ägg). Vänd runt pannan lite så vitans
stekyta fördelas jämnt och inte bara i kanterna. Stek tills vitan är
knaprig (kika undertill med en stekspade - den ska vara gyllenbrunt krispig) och gulan lagom lös.
Strö lite flingsalt och peppar över alltihop.
Ät.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar